HOME MARC CHAGALL. EEN RETROSPECTIEVE (1908 - 1985) / 28.02 > 28.06.2015

Voor deze retrospectieve tentoonstelling brengt het museum meer dan 200 werken van Marc Chagall van over de hele wereld samen. De artistieke loopbaan van de schilder wordt uitvoerig geïllustreerd aan de hand van zijn vroege schilderijen vanaf 1908 tot zijn laatste, monumentale creaties uit de jaren ’80.

De tentoonstelling behandelt de grote thema’s van zijn oeuvre, met name zijn verbondenheid met de Joodse cultuur, de iconografie van het Joodse dorp en  de volkstradities, maar ook zijn kennismaking met de 17de-eeuwse literatuur – met name die van La Fontaine-, de ontdekking van het licht en het bijzonder kleurgebruik. Speciale aandacht gaat uit naar zijn Russische periode, waarin hij zich met zijn persoonlijke stijl onderscheidt van de avant-garde met de kubistische revolutie. De originele poëtische taal van Chagall dompelt de bezoeker onder in zijn verbluffende artistieke wereld, getuige van verschillende culturen en tradities.

 

Musées royaux des Beaux-Arts - Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België / CHAGALL / RETROSPECTIVE 28.02 > 28.06 2015 / expo-chagall.be / #expochagall

 

 

 

 


ONLINE TICKETS